T +31 6 25157463 | E edwin@battlefielddiscovery.nl

Faq

/Faq
Faq2020-04-01T00:35:34+02:00

Algemene informatie over battlefield tours

Dit is afhankelijk van de battlefield tour die je boekt. Bij de beschrijvingen van de battlefield tours staat altijd vermeld hoe lang die tour duurt. Voor battlefield tours die een volle dag of meerdere dagen duren, mag je rekenen op ruime dagen, dus tussen de 8 en 9 uur dat we bezig zijn.

Nee hoor. Zowel mensen met kennis van geschiedenis als mensen zonder enige voorkennis kunnen van een battlefield tour genieten. Als het nodig is geef ik extra informatie over achtergronden, lokaties en gebeurtenissen. Maar … een gezonde interesse in geschiedenis is wel noodzakelijk. We gaan immers voor meerdere uren, soms meerdere dagen op pad naar allerlei lokaties en uitleg over krijgshandelingen daar. Voldoende ‘zin erin’ is dan wel nodig.

Ja, dit is zeer zeker mogelijk mits het om een privétour of een maatwerk tour gaat. Neem contact met ons op als je over de mogelijkheden voor jouw wilt afstemmen.

Kinderen zijn welkom, maar houdt er rekening mee dat wij veel en langdurig onderweg zijn. Ook kan het steeds maar weer uitleggen van gebeurtenissen voor jongere kinderen gaan vermoeien en vervelen. Wij adviseren daarom ook om kinderen jonger dan 10 jaar niet mee te nemen, en daarboven ook alleen als zij zelf geïnteresseerd zijn in (krijgs-)geschiedenis. Oh ja, als je een fiets- of wandelrondleiding boekt, hou er dan ook rekening mee dat jouw kind die afstand ook moet fietsen of lopen.

Sorry, maar helaas kunnen honden en overige huisdieren niet mee.

Vanwege de aard van de locaties zijn niet al deze locaties gemakkelijk toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Echter, vaak valt er best om heen te werken of een alternatieve oplossing te vinden, ook afhankelijk van wat de beperking precies is. Als iemand in jouw groep een mobiliteitsbeperking heeft, neem dan contact met ons op om dit te bespreken.

Alle battlefield tours kunnen probleemloos in het Nederlands en Engels worden gegeven. Duits is ook mogelijk, maar op een iets minder niveau. Wij geven de tours alleen nooit in meerdere talen gelijkertijd.

Dit geldt specifiek voor privétours en maatwerk tours. Battlefield Discovery vindt dat een museum bezoek altijd optioneel moet blijven. In onze ervaring willen sommige mensen ergens onderweg erg graag een museum in, terwijl anderen dit juist niet willen. Battlefield Discovery laat dit dus aan jou over wanneer een tussenstop in de omgeving van een museum is gepland. Waar mogelijk biedt Battlefield Discovery op deze locaties een parallel programma, bijvoorbeeld museumbezoek of het verkennen van de directe omgeving. Je betaalt dus ook nooit voor musea die je niet bezoekt.

Boekingen

Ja, voor veteranen van WO2. Zij kunnen natuurlijk geheel gratis mee.

Nadat je het volledige bedrag hebt betaald (uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de battlefield tour) stuur ik jou per mail de noodzakelijke detailinformatie. Dit omvat onder andere de aanvangstijd, startlokatie als ook andere nuttige informatie.

Nee, dit is niet mogelijk. Battlefield Discovery is geen reisagentschap. Als je ergens wilt overnachten zul je zelf jouw hotel of andere accommodatie moeten boeken. Ik kan vaak wel adviseren welke hotels in de buurt van de startlocaties liggen.

Het is natuurlijk erg jammer dat je moet annuleren. Als het een privétour of maatwerk tour betreft en herplannen tot de mogelijkheden behoren, dan kunt je contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Wil je daadwerkelijk annuleren, dan ligt het aan het moment waarop ik jouw annulering ontvang of je in aanmerking komt voor restitutie. Zie de algemene voorwaarden voor specifieke informatie.

Een battlefield tour gaat in principe altijd door, tenzij er te weinig deelnemers zijn (uitgezonderd privétours). Of het nu warm of koud is of als het regent, dit heeft vrijwel geen effect op een battlefield tour per auto/personenbus. Voor fiets- en wandelrondleidingen zijn we natuurlijk wel meer afhankelijk van het weer, maar een paar kleine buitjes schrikken niet af. Het valt echter niet uit te sluiten dat er omstandigheden en situaties optreden waarop geen invloed kan worden uitgeoefend. Bijvoorbeeld als de gids een been breekt en geen andere gids zo snel beschikbaar is, of als het weer dusdanig slecht is dat de veiligheid en het welzijn van deelnemers in gevaar komt. Met name als we per fiets of wandelend gaan. Mocht een overmachtsituatie zich voordoen, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om alternatieven te bespreken. Zie ook de algemene voorwaarden voor nadere informatie.

Het spreekt voor zich dat wij hier zorgvuldig mee omgaan. Lees svp ons privacy statement voor een volledige uitleg.

Voorbereidingen

Op veel locaties moeten we wat lopen, soms ook ‘off road’. Een paar goede schoenen om mee te wandelen is handig, maar je hoeft doorgaans geen lange wandelingen te verwachten. Anders gezegd: mijd slippers, hakken en nette schoenen, maar voor de rest is het snel ok. Voor de wandelrondleidingen en tours waarin expliciet een lange of heuvelachtige wandeling wordt vermeld, adviseren wij wel goede wandelschoenen! Als het regenachtig is of de voorgaande dagen is geweest, overweeg dan laarzen o.i.d. in verband met modder en plassen.

We zijn de hele dag buiten. Dus als het koud is, warme kleren aan; als het warm is, kleedt u koel. Vergeet in geval van warmte niet zonnebrandcreme en hoofdbescherming. Op de fiets: neem voor de zekerheid regenkleding mee als het kan gaan regenen. Buiten dat; trek vooral iets aan dat voor u comfortabel zit voor een buitenactiviteit.

Voor georganiseerde dagtours is dit onderdeel van de tour. Bij privétours en maatwerk tours houdt het programma rekening met een lunchpauze, maar is deze niet in de prijs inbegrepen. Wij stoppen zoveel mogelijk bij een plek waar je iets eenvoudigs kan eten en drinken. Je kunt natuurlijk ook je eigen lunchpakket meenemen. Hou er ook rekening mee dat de lunch de enige echte onderbreking is van een rondleiding. Neem dus wat te drinken en evt. wat snacks mee voor als je onderweg iets wilt nuttigen.

De exacte details krijgt je nadat je het volledige bedrag hebt voldaan. JE mag in ieder geval erop rekenen dat je zelf naar een centrale locatie moet reizen voor de start van de rondleiding, en dat wij redelijk vroeg beginnen als wij een hele dag of meerdere dagen voor de boeg hebben.

Prijs en minimaal aantal personen

Dit hangt af van van verschillende factoren, zoals het soort tour (georganiseerd, privé tour, maatwerk tour), het aantal personen, de tourbestemming(en) en afstanden, duur van de tour, etc.

In het algemeen is een georganiseerde tour per persoon het voordeligst. Je gaat dan als een van de gasten mee in een grotere groep en daardoor worden veel kosten in feite gedeeld door de hele groep, met name de kosten voor de gids en vervoer. Het nadeel van een georganiseerde tour is dat het een vast programma is op een vaste dag die beide niet op jouw wensen wordt aangepast, en bovenal dat een georganiseerde tour een minimaal aantal deelnemers nodig heeft om door te gaan. Let wel: niet iedere tour wordt als georganiseerde tour aangeboden.

Een privétour is vergelijkbaar met een georganiseerde tour, maar met een aantal specifieke verschillen. In een privétour heb je de gids exclusief voor jezelf c.q. jouw groep. Ook kan het programma worden aangepast in tijd en inhoud aan jouw specifieke wensen. Voor een privétour betaal je in feite de tijd van de gids geheel zelf c.q. met jouw groep. Dit maakt dat de prijs van een privétour hoger is dan dat van een georganiseerde tour.

Maatwerk tours zijn nog iets duurder. Dit komt doordat deze niet op een vast programma kunnen worden geënt. De tour wordt in feite geheel op jouw wensen opgezet, bijvoorbeeld om een specifieke persoon of eenheid te volgen (familie van veteranen doen dit vaak), op hele specifieke thema’s focust (bijvoorbeeld bij militaire tours), of om andere redenen. Niet alleen de duur en inhoud van de tour bepalen dan de prijs, maar ook eventueel benodigd voorbereidend onderzoek en ander werkzaamheden kunnen van invloed zijn op de prijs. Daarom geldt voor deze tours altijd een prijs op maat.

Bij een georganiseerde bustour is het doorgaan van de tour afhankelijk van het aantal deelnemers. Het exacte aantal kan verschillen al naar gelang de soort tour. Bij een privétour en een maatwerktour is het aantal deelnemers niet van belang voor het doorgaan van een battlefield tour. In principe geldt … als je een privétour of een maatwerk tour boekt dan gaan wij ook.